043 455 2855

Routebeschrijving Parkeeraanwijzing Veel gestelde vragen

 

Plan je route:

Parkeeraanwijzingen bij aankomst:

Je kan de auto na aankomst op de eigen parkeerplaats zetten. (P8)
mocht je al eerder dan de reguliere aankomsttijd van 16.00 uur arriveren dan kun je er vanaf 14.00 uur parkeren en maak alvast kennis maken met de mooie omgeving. Bel ons wanneer je er bent.
Wij zijn dan aan het werk en hebben de tijd nodig om je vakantiehuisje piekfijn in orde te maken.

Vaker gestelde vragen :

Geboekt >Ik heb het boekingsformulier ingevuld hoe gaat dat nu verder? > nadat wij je boeking hebben ontvangen sturen wij per email de bevestiging na her controle van de beschikbaarheid. Gelieve daarna de namen van  de gereserveerde andere verblijvende gasten door te geven en de aanbetaling  te volden. Deel twee van de betaling uiterlijk 8 weken voor aankomst. Bij boeking binnen 8 weken voor aankomst dient de gehele reissom te worden voldaan. Je krijgt een betalingsbevestiging bij ontvangst.

Huissleutel > Waar vind ik de huissleutel bij aankomst?
De huissleutel  kan op de dag van aankomst v.a.  16.00 uur worden afgehaald aan  Overgeul nummer 11 (huis bij de parkeerplaats)  bij afwezigheid is de huissleutel op de afgesproken plek te vinden. bel ons wanneer je verwacht aan te komen.
Bij vertrek de ramen en deur sluiten en de huissleutel weer terug leggen op de afgesproken plaats.

Linnengoed > Moet ik zelf linnengoed meenemen? > Ja, behalve wanneer vooraf duidelijk iets anders is afgesproken. Bij twijfel even bellen. Er zijn nieuwe, alleen  1 persoons boxspring bedden met 1 persoons dekbed en hoofdkussen aanwezig.

WIFI > Wat is de WIFI code > de WIFI code staat bij de huisregels die in de hal van je huisje ophangen, tevens in de informatiemap van je huisje.

Uitladen > vanaf de parking  bagage uitladen >omdat je anders het smalle straatje verspert graag uitladen vanaf de parkeerplaats. Frensjerhofke ligt maar enkele huizen hogerop. Er hangt daar een steekwagentje klaar

Tuin > Waar kunnen we buiten zitten? > de tuinmeubels staan per huisje van april tot november  in de gemeenschappelijke tuin.

Wandelen > Kan ik mijn vieze wandelschoenen ergens kwijt > ja, buiten  bij het overdekte deel op de hof staat een bank, daaronder staan ze droog en kun je zo weer op pad voor een volgende wandeltocht door het prachtige heuvelland.

Brandveiligheid > de brandmelder geeft een piepje om de 5 minuten > bel ons meteen, de batterij is waarschijnlijk leeg, ga er niet zelf aan zitten. mocht er echt alarm zijn dan gaat vanzelf ook de noodverlichting aan, bij brand verlaat de woning bel 112. bel ons. Je mag daarom geen losse kaarsen of andere brandbare spullen (brandspiritus bij BBQ) gebruiken.

BBQ > wij willen tijdens ons verblijf BBQ en kan dat > er is geen BBQ terplekke > maar met zelf meegenomen buiten op de hof BBQ en gaat prima ( niet op de tafels) Hou rekening met de buren als de rook alle kanten op gaat. Vaker is er  al een gezamenlijk eten geweest waarbij vlees en toebehoor bij de plaatselijke slager word gehaald die dan een grote BBQ mee bezorgd. wel zo gezellig!

Afval > Hoe regelen jullie het afval scheiden > In de huisjes staan gescheiden bakken voor rest afval en plastic afval. Op de hof staat kratjes voor papier, glas en een klein groenbakje. Tevens een grote grijze restafval bak waar de grijze zakken in kunnen. Wij ruimen zelf het afval op maar mocht een bak toch tussentijds volraken bel ons dan even en we maken hem leeg.  

Borg > Wanneer krijg ik mijn waarborgsom terug > je betaalde waarborgsom word na verblijf  teruggestort naar je rekening nummer minus verbruikt gas en wanneer het huis conform de huisregels is achtergelaten.

Defect > Er is tijdens het verblijf iets stuk gegaan > bel ons aub even, we kunnen het eventueel snel verhelpen of oplossen.

Gas > Hoe zit dat met gas  >

gas is in principe inclusief , tenzij wij daarover iets anders hebben afgesproken. 

Isolatie > hoe is het huisje geïsoleerd i.v.m. gasverbruik > het zijn authentieke vakwerkwoningen die gemaakt zijn met houten balken, ingevuld met leem (isoleert goed) en her en der stenen muren. Enkel glas. soms dubbelglas bv op de badkamers.  De daken zijn geïsoleerd. vraag ons wat in elk huis is aangepast zodat je weet welke woning wat heeft.

Airco > hebben jullie airco > wij hebben geen airco maar arko (alle ramen kunnen open) maar vragen bij het verlaten van de woning toch ramen en deuren te sluiten. Een onverwachte onweer of regenbui kan lelijk verrassen. Kiepramen kunnen op een kiertje (thermostaat dan lager/uit  zetten.)

Parkeren > Waar kan ik mijn auto of motor parkeren >
er mogen geen voertuigen op de hof bij de woningen worden geparkeerd. Gebruik onze parkeerplaats.( P8 ) Hou er rekening mee dat er grint op die parkeerplaats ligt. Parkeer aanwijzingen staan elders op onze site

Bezoek met huisdier > We krijgen tijdens onze vakantie bezoek van vrienden maar die hebben een hondje wat nu > er zijn geen huisdieren toegestaan ook niet van bezoekers. bij dagbezoek blijft het maximaal aantal personen per huis gehandhaafd.

Babyspullen > Hebben jullie kinderbenodigdheden > Nee, kinderen jonger 16 jaar passen helaas niet in ons concept omdat onze gasten veelal komen voor de rust .

Voetballen > Onze zoon van 16 wil graag voetballen hebben jullie een veldje > nee, dat hebben wij helaas niet en op de binnenhof is voetballen verboden, ook i.v.m. de vakwerkmuren. Maar midden in het dorp is een prachtige speelplaats met volop ruimte hiervoor. je wandelt er in 5 minuten heen.

E-Bike > Ik wil mijn elektrische fiets opladen > als je bij ons logeert kun je de e-bike buiten voor je huis opladen er is daar een stekker.

Fiets huren > Kan ik een fiets of e-bike  bij jullie huren > nee, daarvoor is het beste plekje bij de fietsverhuur Hub Nix in het dorp (op loopafstand) of eventueel het Zinkviooltje in Epen die ze zelfs bij je huis brengen. Er zijn fietsen standaards op de hof. (niet binnen zetten)

Sfeerhaard > Wij willen de open sfeerhaard graag gebruiken<geef ons vooraf een seintje, wij maken de waakvlam dan alvast aan. je kunt dan naar behoeft hoger zetten. Houd er wel rekening mee dat een sfeerhaard het gasverbruik zal verhogen en niet is bedoelt als hoofdverwarming. Er is CV in het hele huis.

Thermostaat > ik heb het te warm in de woonkamer > vind je het te warm worden in de woonkamer zet dan alleen de thermostaat van de verwarming lager. niet aan de radiatorenknop draaien anders gaat de CV in de stress en valt uit.

Allergie > Ik ben allergisch maar wil bij jullie logeren > onze woning zijn niet specifiek geschikt voor personen met allergieën. Er liggen tapijten , soms van wol of vloerkleedjes en stoffen gordijntjes of rol gordijntjes.

Donker > Wij hebben thuis verduisteringsgordijnen hebben jullie die ook > nee, wij hebben gewone stoffen gordijnen of rolgordijtjes.

Schoonmaak > wat moeten we zelf doen en wat niet > De schoonmaakkosten zijn bedoelt voor een reguliere schoonmaak van 2 uur om alles weer in orde maken voor volgende gasten.
wat moeten we zelf doen> de afwas en opruimen ervan.  Het gaskooktoestel de kookpannen en servies dienen schoon te zijn !, huurlinnengoed afhalen, huisafval in de buiten bak. 
Plastic  kan buiten gezet worden bij vertrek  en ruimen wij dan zelf op.
Andere werkzaamheden neemt de schoonmaakdienst graag op zich. Als het huisje echter niet binnen de daarvoor gestelde tijd schoon is te krijgen brengen wij de meerkosten in mindering op de borg.

Milieu > afval dient gescheiden te worden >Binnen : in de woning bak voor restafval en plastic.
Buiten : bak voor papier, glas en groenafval tevens grijze container.
Wij hebben groene energie

schoonmaakmiddelen zijn deels bio, wij hanteren het corona protocol.

 

 

vlinder